Μύθοι ή αλήθειες

ΜΥΘΟΙ 'Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μύθος :Τα προβλήματα ακοής ειναι σπάνια.

Αλήθεια:Περίπου το 10% του πληθυσμού της γης πάσχει από βαρηκοία και περιπου το 20% αντιστοιχεί στις ηλικίες 40-60.

Μύθος :Η βαρηκοία και η χρήση ακουστικών βαρηκοίας είναι ενδείξεις γήρανσης.

Αλήθεια : Η βαρηκοία επηρεάζει όλες τις ηλικίες.Στην πραγματικότητα,υπάρχουν περισσότερα άτομα με πρόβλημα ακοής στις ηλικίες 45 με 64 παρά στα άτομα άνω των 65.

Μύθος :Τα άτομα με πρόβλημα ακοής είναι διανοητίκα καθυστερήμενα,λιγότερο έξυπνα ή ηλικιωμένα.

Αλήθεια: Τα προβλήματα ακοής συνήθως  είναι αποτέλεσμα μιας ποικιλίας κληρονομικών,ιατρικών ,κοινωνικών και περιβαλλοντικών αιτιών,ειδίκα της έκθεσης στο θόρυβο.Ωστόσο ,δεν υφίσταται καμία συσχέτιση με μειωμένη ευφυια.Δυστυχώς ,σχεδόν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία στην επικοινωνία τους με τους άλλους ίσως θεωρηθούν  λιγότερο έξυπνοι κατά κάποιο τρόπο.Ίσως να μην είναι σε θέση π.χ να συμμετέχυν σε συζυτήσεις ή πιθανόν συνεχώς να χάνουν κάποια σημεία της συζήτησης.Αυτος είναι ο πιο κάλος λόγος για να χρησιμοποιήσουν ακουστικά βαρηκοίας!

Μύθος :Εάν είχα πρόβλημα ακόης θα το γνώριζα.

Αλήθεια: Οχι απαραιτήτως..Οι περισσότερες περιπρώσεις βαρηκοίας αναπτύσσονται σταδιακά.Το σύστημα αυτοάμυνας του οργανισμόυ μας,ίσως μας δυσκολέυει να κάνουμε από μόνοι μας τη διάγνωση διότι έχουμε τα μέσα να αντισταθμίζουμε την βαρήκοία χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.Ενα απλο τέστ ακοής μπορεί να προσδιορίσει εάν υφίσταται βαρηκοια.

Μύθος :Η δικία μου βαρηκοία δεν είναι τόσο έντονη ώστε να χρησιμοποιήσω ακουστικά βαρηκοίας.

Αληθεια : Η βαρηκοία και οι ανάγκες της ποικίλλουν σε κάθε άτομο.Ο ειδικευμένος ακοοπρόθετιστης μπορεί να προσδιορίσει κατά πόσο ένα ακουστικό βαρηκοίας θα βελτιώσει την ακοή σας.Ωστόσο, τα περισσότερα άτομα που χρησιμοποιούν ακουστικό βαρηκοίας αναρωτιουνταί γιατί δεν μερίμνησαν νωρίτερα.

Μύθος :Το γεγονός ότι κάποιος πάσχει από βαρηκοια σημαίνει απλώς ότι οι ήχοι δεν είναι αρκετά δυνατοί.

Αλήθεια : Ουσιαστικά , η βαρηκοία δεν είναι η ίδια σε όλες τις συχνότητες.Το γεγονός αυτό σημαίνει πως ενώ οι φωνές άλλων ανθρώπων φαίνονται αρκετά δυνατές,κάποιοι ήχοι υψηλής συχνότητας ίσως είναι αρκετά σιγανοί για να ακούγονται καθαρά,κάνοντας έτσι τον προφορικό λ΄γο να ακούγεται σαν να σβήνει.Τα συγχρονα ακουστικά βαρηκοίας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο ώστε να υπολογίζουν αυτούς τους παράγοντες.Ενισχύουν τους εισερχόμενους ήχους επιλεκτικά,σύμφωνα με την απώλεια ήχου του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Μύθος: Έχω ακούσει ότι το δίκο μου πρόβλημα ακόης δεν μπορεί να διορθώθει.

Αλήθεια:Περισσότερο από το 90 % των ατόμων με βαρηκοία μπορεί να βοηθηθεί από αυτή την ενίσχυση ήχου χάρη στις συνεχώς βελτιωμένες καινούργιες τεχνολογιές ακουστικών.

Μύθος :Τα ακουστικά βαρηκοίας δεν κάνουν τίποτα.Τα έχω δοκιμάσει.

Αλήθεια :Αυτό ίσως να συνέβη επειδή δοκιμάσατε κάποιο ακουστίκο πάλιοτερης τεχνολογίας,το οποίο απλά δεν μπορεί να συγκρίθει με τα σήμερινα,βελτιωμένα ακουστικά βαρηκόιας.Επίσης, είναι δυνατόν τα ακουστικά σας να  μην εφάρμοζαν καλά και να ήταν όχι μόνο άβολα για εσάς αλλά και αισθητά στους άλλους.Σημαντικές τεχνολογικές προσπάθειες,κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών,που έχουν εστιάσει σε αυτά τα προβλήματα,στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εξασφαλίσει αποδοτικές λύσεις.

Μύθος: Τα ακουστίκα βαρηκοίας είναι τόσο άσχημα και άκομψα που κανένας δεν θέλει να τα φόραει.

Αλήθεια:Η πρόσφατη ψηφίακη τεχνολόγια έχει κάνει τα ακουστικά βαρηκοίας εντυπωσιακά,μικρότερα και αποδοτικότερα.Πολλά άτομα μπορούν να χρησιμοποιούν ακουστικά που ειναι καλά κρυμμένα μέσα στο αυτί ή τοποθετιμένα πίσω από το αυτί και κρυμμένα από τα μάλλια.

Μύθος :Τα ακουστικά βαρηκοίας μπορούν να καταστρεψούν την ακοή.

Αλήθεια:Ένα καλά εφαρμοσμένο και διατηρημένο ακούστικο δεν θα καταστρέψει την ακοή σας.Στην ουσία , η τακτική χρήση των ακουστικών μπορεί να αποτρεψεί τη φθορά της ικανότητας του εγκεφαλου σας να ερμηνεύει τους ήχους.

Μύθος : Τα ακουστικά βαρηκοίας δεν μπορούν να απομονώνουν τους ενοχλητικούς ήχους.

Αλήθεια : Τα καινούργια ψηφιακά ακουστικά βαρηκοίας φέρουν χαρακτηριστικά ,όπως σώστη κατευθυνση του ήχου και μείωση του θορύβου,τα οποία μειώνουν κατά πολύ το θόρυβο του περιβάλλοντος.

Μύθος :Τα ψηφιακά ακουστικά βαρήκοιας δεν διαφέρουν πόλυ απο τα αναλογικά.

Αλήθεια : Η ψηφιακή τεχνόλογια παρέχει πολλά επιπλέον προνόμια και προσφέρει την μέγιστη προσαρμόγη στην βαρήκοια του κάθε ατόμου ξεχώριστα.Τα ψηφιακά ακουστίκα μπορούν επίσης να μειώσουν τους ανεπιθύμητους ήχους ,όπως το θόρυβο του περιβάλλοντος και τον αντίλαλο,ενώ συγχρόνως ενισχύουν τους ήχουν που θέλουμε να ακούσουμε ,οπως είναι η ομίλια.

Μύθος :Τα πραγμάτικα κάλα ακουστίκα βαρηκοίας είναι πανάκριβα.

Αλήθεια : Τα εξελιγμένα ψηφιάκα ακούστικα είναι τοσο πρόσιτα που τα περισσοτερα άτομα πλέον μπορούν να τα αποκτησουν.Η ουσία είναι η ποιότητα της ζωής και τι αξίζετε έσεις οι ιδιοι !!!

 Μύθος :Η διάρκεια ζωής των ακουστίκων βαρηκοίας είναι μίκρη σε σύγκριση με το κόστος τους.

Αλήθεια :Οι συνεπείς χρήστες των ακουστικών βαρηκοίας ουσιαστικά τα φοράνε κάθε μέρα από το πρώι μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούν.Εαν τα φροντίζουν σωστά ,τότε τα ακουσικά βαρηκοίας μπορουν να αντέξουν για αρκετά χρόνια.

Μύθος: Δεν κρίνεται απαραίτητο να αγοράσω δύο ακουστικά βαρηκοίας.Ενα μόνο θα κάνει καλά τη δουλεία του.

Αληθεια :Η αμφοτεροπλευρη ακοή (δηλ.η ακοή και από τα δύο αυτιά)μας βοηθάει να προσδιορίσουμε από πού έρχονται οι ήχοι και πόσο μακρία είναι.Επίσης το να ακούμε το ίδιο και από τα δύο αυτιά κάνει τους ήχους καθαρότερους από ότι το να ακούμε απο το ένα μόνο αυτί.Η βαρήκοια που συσχετίζεται με την ηλικία και το θόρυβο τείνει να επηρεάζει και τα δύο αυτιά,πράγμα το οποίο εξηγεί γιατί περίπου το 75%των νέων χρήστων επιλέγει δύο ακουστικά βαρηκοίας.Κλινικές μελέτες αναφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης και καλύτερης ακοής σε δύσκολες περιστάσεις.

Μύθος :Τα αφανή ακουστικά βαρηκοίας που φοριούνται μέσα στο κανάλι του αυτιού είναι τα καλύτερα ακουστικά που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Αλήθεια:Υπάρχουν αρκετά είδη ακουστίκων βαρηκοίας και είναι όλα διαθέσιμα στην πιο εξελιγμένη εκδοχή τους.Το πιο σημαντικό από ολα είναι το γεγονός ότι αγοράζετε ένα ακουστικό βαρηκοίας  το οποίο εξηπηρέτει τη δική σας βαρηκοία και τις δικές σας ιδιαίερες ανάγκες.

Μύθος : Ο έλεγχος ακοής είναι δύσκολος και ακριβός.

Αλήθεια: Ο ελεγχός ακοής γίνεται απο ΩΡΛ ιατρό εύκολα και με μικρό οικονομικό κόστος.

Μυθος : Mπορώ να εξοικονομήσω χρήματα αγοράζοντας τα ακουστίκα βαρηκοίας από μη εξειδικευμένα καταστήματα ή με τα ταχυδρομική παραγγελία.

Αλήθεια :Εάν επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα θα έχετε επαγγελματική φροντίδα και εξηπηρέτηση ,συμπεριλαμβανομένων  της κατάλληλης εκτίμησης της κατάστασης σας,και όταν χρειαστεί των οδηγιών για το πως θα χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά βαρηκοίας ,της συνεχούς παρακολούθησης και υποστήριξης,καθώς και των υπηρεσιών επισκευής κα αποκατάστασης.

ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΟΤΙ Η ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ