Απώλεια Ακοής

Απώλεια Ακοής

Η απώλεια της ακοής και ακουστικά βαρηκοΐας.

Οι πιο κοινές αιτίες της απώλειας ακοής είναι ο θόρυβος και η γήρανση.

Η απώλεια ακοής είναι μια φυσική συνέπεια των γηρατειών. Η ακοή μας αρχίζει να χειροτερεύει από την δεκαετία των 40 ή των 50 μας και μετά, και όταν φτάνουμε στα 80 μας, περισσότεροι από τους μισούς από μας υποφέρουμε από κάποιου βαθμού απώλεια ακοής. Σχετίζεται με την ηλικία και αυτή η μορφή απώλειας ακοής ονομάζεται Presbyacusis (Πρεσβυακουσία), κάτι παρόμοιο με την πρεσβυοπία.
Μια άλλη πολύ κοινή αιτία απώλειας της ακοής είναι η έκθεση στο θόρυβο. Ζούμε σε ένα πολύ θορυβώδη κόσμο. Ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από την εργασία μας ή από άλλες πηγές. Τέτοιες πηγές μπορεί να είναι θορυβώδεις κινητήρες, η δυνατή μουσική σε ροκ συναυλίες, τα νυχτερινά κέντρα, οι ντισκοτέκ, τα στερεοφωνικά - με ή χωρίς τη χρήση ακουστικών. Επίσης, η αυξανόμενη χρήση των φορητών MP3 players, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην ακοή.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα διάφορα είδη απώλειας ακοής και μερικές από τις πιο κοινές ασθένειες που προκαλούν προβλήματα ακοής. Αυτά αποτελούν γενικές γνώσεις και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τον ιατρό ΩΡΛ στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεστε για τα προβλήματα ακοής σας ή για τυχόν λεπτομέρειες.