Παιδιά και απώλεια ακοής

Παιδιά και απώλεια ακοής

Η φροντίδα για την ακοή του παιδιού σας είναι εξαιρετικά σημαντική διότι επηρεάζει την ικανότητά του να να επικοινωνεί, να μάθει και να κοινωνικοποιηθεί.

Τα περισσότερα παιδιά έχουν εμπειρία προσωρινής απώλειας ακοής λόγω συσσώρευσης κεριού ή από ωτίτιδα. Η ωτίτιδα είναι επώδυνη για το παιδί σας και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ακοής. Και τα δύο πρέπει να αντιμετωπίζονται γρήγορα και σωστά από ειδικό ιατρό.

Σε γενικές γραμμές, το κερί εξυπηρετεί ένα χρήσιμο σκοπό και δεν βλάπτει το παιδί σας. Εάν, ωστόσο, το παιδί σας υποφέρει από απώλεια ακοής λόγω υπερβολικής έκκρισης  κεριού, πρέπει να επισκευθείτε τον οικογενειακό σας γιατρό για βοήθεια. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί μόνοι σας. Θα μπορούσατε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή του παιδιού σας.

Άλλα είδη απώλειας ακοής είναι μόνιμα ή μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη της ακοής. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινωνική αλληλεπίδραση και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Εάν το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα  προβλήματος ακοής, τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για να βελτιωθεί η ικανότητα ακοής και να ελαχιστοποιήσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις του  προβλήματος ακοής. Πρίν από κάθε άλλη ενέργεια θα πρέπει να επισκευθείτε τον κατάλληλο ιατρό ωτορινολαρυγγολόγο (ΩΡΛ).

Η τοποθέτηση ακουστικών βαρηκοΐας για τα παιδιά όσο το δυνατόν νωρίτερα είναι εξαιρετικά σημαντική. Η απώλεια της ακοής επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των παιδιών να μάθουν, να κοινωνικοποιούνται και να επικοινωνούν. Όταν το παιδί σας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα βοηθήματα ακοής, πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσουμε σ 'αυτά. Και χρειάζεται επίσης χρόνο για να συνηθίσει τη νέα «κατάσταση ακοής».