Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Προστατέψτε την Ακοή του Αγέννητου Παιδιού σας.
Οι υποψήφιες μητέρες μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο της απώλειας ακοής στα αγέννητα μωρά τους. Ο νεογνικός έλεγχος ακοής μπορεί να διασφαλίσει την έγκαιρη παρέμβαση και υποστήριξη.

Το αυτί είναι ένα πολύπλοκο όργανο, κυρίως αναπτυσσόμενο πριν από τη γέννηση. Η ακοή του αγέννητου παιδιού είναι ευάλωτη σε μια σειρά παραγόντων, με αποτέλεσμα την απώλεια ακοής. Τρία έως τέσσερα νεογνά σε κάθε 1.000 που γεννιούνται παρουσιάζουν βλάβες στην ακοή. Στις μισές περίπου από αυτές τις αιτίες είναι η γενετική προδιάθεση.
Οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να λάβουν διάφορες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της γεννετικής απώλεια ακοής στα αγέννητα παιδιά τους.

Συχνό πλύσιμο των χεριών προστατεύει από μολύνσεις με κυτταρομεγαλοϊό, ένας κοινός ιός έρπητα. Όταν μεταδίδεται από τη μητέρα στο παιδί κατά τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης, ο ιός αυτός μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής στο παιδί.

Η διακοπή του καπνίσματος και την αποφυγή του παθητικού καπνίσματος είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο προφύλαξης. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον αναπτυσσόμενο κοχλία.

Αποφυγή των υπερβολικών θορύβων. Ο θόρυβος μπορεί να βλάψει την ακοή του παιδιού πριν από τη γέννηση.

Εξέταση ακοής νεογνών.
Πολλές χώρες κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν θεσπίσει καθολική εξέταση ακοής των νεογνών. Η πρώιμη παρέμβαση είναι ευεργετική για την ομιλία των παιδιών, καθώς και η εκπαιδευτική, κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, σύμφωνα με πολλές μελέτες.
Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να αποκαλύψουν όλες τις σχετικές πληροφορίες πριν από την εξέταση. Ένας Αυστραλός ειδικός στην ακοή επεσήμανε ότι πληροφορίες που παραλλείπουν οι γονείς μπορεί να προκαλέσουν λανθασμένη διάγνωση. Η Αυστραλία εισήγαγε συζήτηση για καθολικό νεογνικό έλεγχο επ 'ακροατηρίου από το 2010.