Αντιμετώπιση της απώλειας ακοής

Αντιμετώπιση της απώλειας ακοής

Ορισμένοι τύποι απώλειας ακοής είναι δυνατόν να θεραπευτούν, ενώ άλλοι μπορούν να διορθωθούν.

Οι περισσότερες βαρηκοΐες αγωγιμότητας, οι οποίες συμβαίνουν στο εξωτερικό ή μέσο αυτί, μπορούν να θεραπευθούν είτε με ιατρική περίθαλψη ή μέσω χειρουργικής επέμβασης. H βαρηκοΐα αγωγιμότητος είναι συχνά προσωρινή, π.χ. λόγω κεριού. Είναι όμως σημαντικό να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια πριν το αυτί υποστεί μόνιμη βλάβη.

Η νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, ωστόσο, δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά τα ακουστικά βαρηκοΐας ή το κοχλιακό εμφύτευμα μπορούν να βοηθήσουν. Η νευροαισθητήρια βαρηκοΐα οφείλεται σε προβλήματα στο εσωτερικό αυτί και είναι συχνά το αποτέλεσμα των ζημιών στα μικροσκοπικά τριχωτά κύτταρα στον κοχλία. Κάποιοι τύποι νευροαισθητήριας βαρηκοΐας μπορεί να είναι κληρομικοί.

Εάν το παιδί σας πάσχει από νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, θα πρέπει να φορέσει ακουστικά βαρηκοΐας. Τα ακουστικά βαρηκοιας δεν επαναφέρουν την ακοή του παιδιού σας, αλλά θα βοηθήσουν να επωφεληθεί στο έπακρο το υπόλοιπο της ικανότητας ακοής του. Συμβουλευθείτε απαραίτητα τον ΩΡΛ ιατρό σας.

Μια άλλη θεραπεία με νευροαισθητήρια βαρηκοΐα μπορεί να είναι το κοχλιακό εμφύτευμα. Αυτό εμφυτεύεται με χειρουργική επέμβαση. Συμβουλευθείτε απαραίτητα τον ΩΡΛ ιατρό σας.