Ακουστικά Βαρηκοΐας

Ακουστικά Βαρηκοΐας

Εάν το παιδί σας υποφέρει από απώλεια ακοής και ο ιατρός σας συμβούλεψε να εφοδιασθεί με βοηθήματα ακοής, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παιδιού σας.

Η τοποθέτηση και χρήση ακουστικών βαρηκοΐας στη όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η μη επίσκεψη στον κατάλληλο ιατρό για την παρακολούθηση της απώλειας της ακοής του παιδιού σας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του παιδιού να μάθει, να κοινωνικοποιηθεί και να επικοινωνήσει.

Εάν το παιδί σας χρειάζεται βοηθήματα ακοής, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε.

  • Τύπος και το βαθμός απώλειας ακοής του παιδιού σας.
  • Οι γενικές ικανότητες του παιδιού σας και το επίπεδο δραστηριότητας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα πρέπει να είναι ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν τις επιπτώσεις από το κανονικό παιχνίδι και ανθεκτικά στη σκόνη και την υγρασία.
  • Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα πρέπει να έχουν θύρες ήχου για ραδιοφωνική μετάδωση μέσα στην τάξη και αλλού.
  • Τα παιδιά συχνά προτιμούν τα πολύχρωμα ακουστικά βαρηκοΐας.
  • Οι γονείς των μικρών παιδιών θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν την διαδικασία που τους επιτρέπει να απενεργοποιήσουν τον χειροκίνητο έλεγχο της έντασης.
  • Τα μικρά παιδιά έχουν δυσκολία στο σωστό καθορισμό της έντασης του ήχου.
  • Όταν εμπλέκονται τόσοι πολλοί παράγοντες, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία ακοοπροθετιστή. Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο ακουστικό βοήθημα για το παιδί σας, να το ρυθμίσει και να το προσαρμόσει, και να σας ενημερώσει για όλα τα σχετικά με τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Να δείχνετε υπομονή και αγάπη
Όταν το παιδί σας αρχίσει να χρησιμοποιεί τα βοηθήματα ακοής, πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει σ 'αυτά. Και χρειάζεται επίσης χρόνο για να συνηθίσει στη νέα «κατάσταση ακοής».

Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε είναι με το να δείχνετε αγάπη και κατανόηση. Για να συνηθίσει τα ακουστικά βαρηκοΐας απαιτούνται ισχυρά κίνητρα και την υποστήριξη και συμμετοχή σας ως γονέα.
Το παιδί σας χρειάζεται να ασχολείται με το πρόβλημα και να καταλάβει γιατί πρέπει να φορά ακουστικά βαρηκοΐας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η επικοινωνία και το κίνητρο είναι πολύ σημαντικές για την προθυμία του παιδιού σας να φορά τα ακουστικά βαρηκοΐας. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή και το παιδί καταλαβαίνει, τόσο μεγαλύτερη είναι η βούληση.